تابعنا على Facebook

 

               

طريقة عمل السمبوسك

اولا طريقة عمل السمبوسك بالجبنة الرومي والخضروات

المكونات

  • 1-لفه عجينة سمبوسك جاهزة
  • 2-4 ثمرة طماطم
  • 3- 4 ثمرة فلفل بارد او حار حسب الرغبة
  • 4-1\4 كيلو جبنة رومي مبشور
  • 5- شرائح زيتون اخضر او اسود حسب الرغبة
  • 6- ملعقة زيت كبيرة

طريقة التحضير

  1. يتم تجهيز الخضروات وغسلها جيدا بالماء والخل ونقطعها قطعا صغيرة ونضيف اليهم الجبنة الرومي والزيتون ونخلطهم جيدا.
  2.  ثم نقوم بفرد واحدة من عجينة السمبوسك ونحشيها بالمكونات السابق تجهيزها ونطبقها علي شكل مثلث واحدة تلو الاخري حتي تنتهي الكمية ونصفهم في صينية مدهونة بالزيت وندخلهم الفرن إلي أن يحمر من اعلي واسفل.

ثانيا طريقة عمل سمبوسك باللحمة المفرومة

المكونات

  • 1-لفه عجينة سمبوسك جاهزة
  • 2-1\2 كيلو لحمة مفرومة  
  • 3- 2 ثمرة فلفل بارد او حار حسب الرغبة مقطع
  • 4-2ثمرة بصل مفروم  
  • 5- شرائح زيتون اخضر او اسود حسب الرغبة مقطعة
  • 6- البهارات ملح -فلفل اسود- كمون -كزبرة -شطة حسب الرغبة
  • 7-2 ملعقة سمنة
  • 8- ملعقة زيت كبيرة

طريقة التحضير

  1. يتم تجهيز اناء ونضيف اليه السمنة والبصل واللحمة المفرومة ونشوحهم حتي تحمر ونضيف الفلفل والبهارات واخيرا الزيتون.
  2. ثم يتم فرد واحدة من عجينة السمبوسك ونحشيها بالمكونات السابق تجهيزها ونطبقها علي شكل مثلث واحدة تلو الاخري حتي تنتهي الكمية ونصفهم في صينية مدهونة بالزيت وندخلهم الفرن الي أن يحمر من أعلي وأسفل.

أكتب تعليق

أحدث أقدم